Hoe Kan Een Blog SEO Resultaten verbeteren?

Wordpress post toevoegen screenshot

Hoe Kan Een Blog SEO Resultaten verbeteren?

SEO, ook wel Search Engine Optimisation is cruciaal voor vrijwel iedere website op het internet. Je wilt er immers voor zorgen dat jouw site zo goed mogelijk bekeken wordt, al helemaal als je blogger bent. Nu zijn de meeste bloggers niet per se techneuten, hierdoor blijven ze vaak achter met een blogwebsite die niet bepaald ‘SEO proof is’.

Hoewel er vele manieren zijn om SEO-resultaten te verbeteren, is de post van vandaag volledig toegewijd aan blogs en hoe deze kunnen worden gebruikt als een effectief hulpmiddel om SEO-resultaten te maximaliseren. Gelukkig zijn wij er nog altijd voor je om je hiermee te helpen.
In dit artikel laten we dan ook eenvoudige manieren zien waarop je een blog kunt gebruiken om de zichtbaarheid, het aantal bezoekers en de resultaten van je website te verbeteren.

De juiste trefwoorden toepassen

Veel bloggers denken nog altijd dat zij op kunnen vallen met één enkel trefwoord. Dit is natuurlijk leuk gedacht, maar zo werkt het helaas niet. Je zal namelijk flink wat moeite moeten doen om de juiste trefwoorden toe te passen in de tekst. Daar komt ook nog eens bij dat deze trefwoorden op diverse plaatsen terug moeten komen in de tekst. Op de eerste plaats is het belangrijk om jouw titel te voorzien van een primair zoekwoord. Door deze te combinatie met een secundair zoekwoord kun je nog meer relevantie creëren. Stel je hebt een blog over dokters, dan is een primair zoekwoord ‘dokters’ en kan je secundaire zoekwoord ‘Amsterdam’ of ‘Rotterdam’. Door deze combinatie kan jouw blog beter worden gevonden op het internet, hoe specifieker hoe beter.

Naast de titel zal je ook trefwoorden moeten toepassen in de H2 en H3 kopjes. Dit zijn de tussenkopjes in je tekst zelf. Verwerk hier ook een primair zoekwoord in, het liefst een andere dan die uit de titel. Tevens is het een goed idee om hier en daar in de tekst ook enkele trefwoorden te verwerken. Als laatste zou je nog trefwoorden kunnen verwerken in de afbeeldingen die je gebruikt voor jouw blog. Op die manier krijg je dit ook te zien wanneer je de foto opzoekt op Google. Een win-win situatie dus!

Zorg dat het blog doelgroepgericht is

Probeer de artikelen en inhoud die je publiceert op het blog, specifiek te laten zijn voor een bepaald segment: je doelgroep. Als je bijvoorbeeld een toeleveringsbedrijf voor bouwmachines runt, probeer dan blog-artikelen te posten die betrekking hebben tot de nieuwste technologische ontwikkelingen in de bouwsector die op je doelgroep gericht zijn. Een voorbeeld hiervoor zou zijn: ‘het renoveren voor aannemers’.

Hoe meer inhoud je maakt met de focus op je doelgroep, hoe beter de resultaten en relevante bezoekers zullen zijn.blog seo verbeteren - doelgroepgericht

Maak gebruik van interne links en anchor teksten

Als je dit gedaan hebt is het van belang dat je gaat kijken naar mogelijke interne links en anchor teksten die je kunt verwerken voor bij jouw blog. Interne links zorgen ervoor dat mensen makkelijker door jouw blog heen kunnen zoeken, dit verhoogt de tijd die ze spenderen op je blog. En je raad het al, dit zorgt er weer voor dat jouw blog hoger in Google komt te staan. Natuurlijk moet je wel alleen verwijzen naar artikelen die echt betrekking hebben op het zoekwoord, anders heb je er toch niet zo veel aan.

Naast interne links zou je ook moeten kijken naar anchor teksten. Deze teksten zijn eigenlijk trefwoorden, deze trefwoorden zijn bedoelt om de interne links aan te koppelen. Het is dus belangrijk dat je niet overal neerzet ‘klik hier’. Dit zal er net even iets professioneler uitzien. Maak deze woorden relevant en zoek uit welke woorden er goed opvallen in de zoekmachines. Mocht je dit niet zelf kunnen dan is dit altijd iets wat je kunt uitbesteden.

Maak de tekst niet te lang

Een andere SEO fout die vaak gemaakt wordt is dat de bloggers de teksten veel te lang maken. Dit is heel begrijpelijk natuurlijk, je bent net lekker een verhaal aan het typen en je hebt niet zoveel zin om overal op enter te moeten drukken. Echter is het wel verstandig om te doen, door jouw alinea’s in te korten zal je veel beter opvallen in Google. De meest eenvoudige manier om te zien of jouw tekst te lang is, is door te kijken naar de extensie in WordPress. Hier kun je zien wat het aantal tekens is en hoeveel jouw tekst te lang is voor optimale SEO integratie.

blog seo verbeteren - Maak de tekst niet te lang

Laat mensen reageren

Je zou het misschien niet zeggen, maar die reacties onderaan jouw blog zijn ontzettend belangrijk voor je SEO. Google ziet dit namelijk als een teken dat jouw site bekeken wordt en dat mensen ook echt interesse tonen. Door een aantal reacties onder jouw blogposts te hebben zal je al een stuk hoger in de ranglijsten komen. Nu is het in het begin natuurlijk vrij lastig om een groot publiek te creëren uit het niets. Echter is het niet verboden om jouw blog te laten inzien door vrienden, familie en kennissen. Zij mogen dus gewoon een reactie achterlaten als ze dit willen. Promoot er dus op los! Door een regelmatige stroom van reacties te krijgen kan je al snel een stuk hoger komen.

Wat je ook kunt doen is lid worden van speciale blog groepen. In deze bloggroepen vind je allemaal bloggers, de naam verraad het al. Hier kan je samen met andere bloggers promoten, zo help je elkaar een handje. Dit is de makkelijkste manier om in een keer een groot aantal bezoekers te krijgen. Naarmate jouw blog groter wordt zal dit alleen maar toe gaan nemen.

blog seo verbeteren - Laat mensen reageren

Focus op het recyclen van content

Je hoeft niet altijd nieuwe inhoud te vinden voor elke blogpost. Accentueren op het gebruik van de oudere blogs met continue optimalisatie. Je kunt de oudere blogs opnieuw bezoeken, hun inhoud bekijken en zien welke kansen zij hebben voor aanvullende inhoud en SEO op je website.

Je kunt interne links toevoegen die betrekking hebben op andere relevante pagina’s op de website. Daarnaast kun je afbeeldingen opnemen of bestaande optimaliseren voor een betere laadsnelheid of door de juiste anchor tekst te gebruiken. Je kunt ook spelen met title-tags en metabeschrijvingen om te zien welke nieuwe en betere zoekwoorden je kunt toevoegen. Probeer de oude artikelen dus niet als oude boeken op de boekenplank te laten staan maar gebruik ze.

Delen op social media

Social media is je ultieme pantser in de huidige wereld. Je kunt je sociale media-accounts gebruiken om je blogberichten te promoten. Delen kan je helpen om accounts up-to-date en relevant te houden en de betrokkenheid van het publiek te behouden. Social media-accounts zijn nuttig om website backlinks te verkijgen via de blogberichten.

Hoe kan een blog seo verbeteren 4 delen op social media

Wees actief met je blog

De laatste tip die we je mee kunnen geven is dat je actief moet zijn met je blog. Een actieve blogger doet het op Google veel beter dan een blogger die vrijwel nooit nieuwe content plaatst. Je kunt Google niet zo makkelijk foppen, het is namelijk zo dat jouw blog niet hoger zal komen als je in een keer massaal een aantal artikelen plaatst. Het is beter om het aantal te verspreiden over een langere periode. Google ziet zo dat je actief bent en zal je een hogere plaats toewijzen in de zoekmachines.

Door deze tips toe te passen kan je op een eenvoudige manier jouw blog net even wat meer SEO-resultaten laten krijgen. Aangezien er veel bloggers zijn in Nederland en daarbuiten, is het van belang dat je hier niet te licht over denkt. Ranken in Google is hét belangrijkste wat je maar kunt tegenkomen als het aankomt op een succesvolle blog carrière. Maar het allerbelangrijkste, zorg natuurlijk voor leuke en originele content. Het moet immers wel leuk zijn voor mensen om te lezen!

Als je meer wilt weten over blogposts en SEO, neem dan vandaag nog contact met ons op of ga naar onze website: https://www.naevias.com/ We kunnen je helpen een krachtige SEO-campagne te ontwikkelen dat de online zichtbaarheid van je website aanzienlijk zal verbeteren en helpen bij het bereiken van een hogere positie op Google.

Zoekmachine optimalisatie bureau

Naevias Digital Marketing & SEO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bent jij klaar voor de eerste pagina van Google?

Kom achter de grootste kansen om je zoekresultaten te verbeteren en je omzet te verhogen met een gratis SEO consult

GRATIS SEO CONSULT AANVRAGENHOE STAAT MIJN WEBSITE SEO ER NU VOOR

over ons

Naevias is een toonaangevend en vertrouwd internet marketing en SEO bedrijf dat klanten helpt meer zakelijk succes te behalen.

Amsterdam

Keizersgracht 555, 1017 DR Amsterdam, Netherlands

020-215-9366
amsterdam@naevias.com

Rotterdam

 Zomerhofstraat 71, 3032 CK Rotterdam

010-850-7686
rotterdam@naevias.com

Den Haag

 Louis Couperusplein 2, 2514 HP Den Haag

070-217-0976
denhaag@naevias.com

Eindhoven

 Lichttoren 32, 5611 BJ Eindhoven

040-711-7366
eindhoven@naevias.com

Utrecht

 Jansdam 2a, 3512 HB Utrecht

 010-850-7686
utrecht@naevias.com