SEO Tips En Trucs Voor Nieuwe Ondernemers In 2019

SEO tips en definities opgeschreven met rode pen op papier

SEO Tips En Trucs Voor Nieuwe Ondernemers In 2019

In het uiterst competitieve digitale landschap van tegenwoordig is het buitengewoon belangrijk geworden dat de startende ondernemers zich concentreren op alle beschikbare tools die hebben bewezen effectief te zijn om je te helpen je concurrenten voor te blijven.

Als nieuwkomer op de markt kan het een enorme uitdaging zijn om een plekje te krijgen in de online wereld, welke al aardig verzadigd is. In een dergelijke situatie is het noodzakelijk om de nieuwste SEO-ontwikkelingen aan te grijpen en gebruik te gaan maken van sterke digitale marketingstrategieën die je helpen te overleven en te groeien op het online platform.

Het concept van zoekmachine optimalisatie lijkt nogal overweldigend en je kunt jezelf nog afvragen hoe je online zakelijk succes kunt behalen met behulp van deze specifieke marketingtool. Je hoeft jezelf daar geen zorgen over te maken, omdat dit artikel van vandaag helemaal gaat over het doorgeven van enkele tips en trucs over zoekmachine marketing en SEO.
De 4 SEO tips kunnen je helpen je online zichtbaarheid te verbeteren en je positie in Google te verbeteren.

SEO tip #1 – Zoekwoorden zijn je beste vrienden

Om een succesvolle basis voor je zoekmachine optimalisatie te garanderen, zijn zoekwoorden de juiste plaats om te beginnen. Eigenlijk begint elke zoekopdracht met het invoeren van een zoekwoord in een zoekmachine. Om je nieuwe bedrijfswebsite hoger in Google en zichtbaarder te maken, moet je werken aan het samenstellen van een goede selectie van zoekwoorden in een lijst.

Je kunt de meest relevante zoekwoorden voor je onderneming selecteren door in de lijst de zoekwoorden eruit te halen die het meest relevant zijn voor je aanbod en je bedrijf. Je kunt op deze manier een basislijst met trefwoorden maken en deze op de juiste manier in je content plaatsen.

Na een succesvol zoekwoordenonderzoek weet je op welke primaire zoekwoorden je moet gaan focussen en kun je verder gaan met de echte inhoud/tekst van je pagina’s. want in de inhoud kun je meer zoekwoorden gebruiken en kun je naast je primaire zoekwoorden ook uitbreiden naar synoniemen en “longtail trefwoorden” (Zoekwoorden die bestaan uit 3 of meer woorden, waar minder vaak naar wordt gezocht)

Pro tip: Deze tool van Google kan je enorm helpen bij je zoekwoordenonderzoek.

Tip#2 – Optimaliseer je paginatitels

Je paginatitels en metabeschrijvingen zijn de eerste dingen die in de zoekmachine verschijnen wanneer een gebruiker een bepaald zoekwoord doorzoekt. Je moet heel voorzichtig zijn als je aan de titel van je pagina werkt. Het moet jouw boodschap duidelijk overbrengen, op een natuurlijke manier zoekwoorden bevatten en het moet er nog steeds aantrekkelijk uitzien voor de gebruiker om op je link te klikken.

#2 SEO tip paginatitels en metabeschrijvingen

Maak de titel zo dat de meest relevante en aansprekende zoekwoorden worden vermeld. Het kan bijvoorbeeld het gebied waarin je jouw service levert, een specifieke deal die je aanbiedt of een gespecialiseerde service bevatten. In de resultatenpagina’s van zoekmachines staan, is namelijk een vorm van reclame. Je moet dus begrijpen en onthouden wat de gebruikers gaat aantrekken.

Bijvoorbeeld:
Stomerij in Amsterdam – Krijg 10% korting | Janssen Stomerij Service

Pro tip: Ga niet over de top met de zoekwoorden in de titel. Het heeft alleen invloed op de leesbaarheid. Houd je titels en beschrijvingen dus bondig en aantrekkelijk voor gebruikers van zoekmachines.

Tip#3 – Visuals zijn ook belangrijk

Je zult verrast zijn door de kracht die beelden kunnen hebben. Gebruikers zijn zeer geïnteresseerd in visuele inhoud op pagina’s. De waarde van afbeeldingen zal zelfs in 2019 nog verder stijgen omdat mensen steeds minder tijd en concentratievermogen hebben om lange stukken tekst te lezen. Om je online zichtbaarheid te verbeteren, kunt je jouw afbeeldingen optimaliseren en ze meer SEO-vriendelijk maken.

Nee, je hoeft nergens voor uit te gaan om dit te kunnen doen. Het enige wat je hoeft te doen, is de bestandsnaam van de afbeelding te wijzigen en een beschrijving in de alt-tag te plaatsen. Als je gecomprimeerde afbeeldingen gebruikt voordat je ze naar je website uploadt, kunnen ze sneller laden en bekeken worden.

Pro tip: gebruik synoniemen en longtail zoekwoorden om je afbeeldingen mee te optimaliseren. Maar wees hier heel voorzichtig mee, de zoekwoorden die je daarvoor gaat gebruiken moeten relevant zijn voor de tekst en de afbeeldingen, en gebruik niet dezelfde alt-tekst voor meerdere afbeeldingen. Dit zal Google zien als spammen en dan is al je harde werk voor niets.

Tip#4 – Versterk je relevante links

SEO tips 2019 - Linkbuilding strategie visualisatie

Links hebben een essentiële rol bij het genereren van meer bezoekers naar je website. Ze werken in coördinatie met relevante zoekwoorden en helpen bij het opbouwen van je online zichtbaarheid. Het is echter absoluut noodzakelijk dat je alleen uiterst nuttige en relevante links gebruikt die de nieuwe bezoekers naar je website zal leiden. Een link van een architectenblog naar je stomerij website zal natuurlijk weinig waarde toevoegen aan je website.

Pro tip: Je kunt een hogere positie in Google bereiken als je in links je relevantie kunnen aantonen. Dit kun je doen door slim gebruik te maken van anchor tekst en de URL structuur van de website waar je link vandaan komt. Deze “veilige” backlinks kunnen worden gebruikt om je inspanningen op het gebied van zoekmachine marketing enorm te verbeteren.

Ga naar onze website: https://www.naevias.com/ voor meer informatie over SEO of linkbuilding voor startende ondernemers. Ook kun je op de website een gratis SEO consult aanvragen om erachter te komen wat de grootste kansen en gaten zijn om je zoekresultaten te verbeteren en je omzet te verhogen door meer bezoekers naar je website toe te trekken.

Naevias Digital Marketing & SEO
Warveld 3, 6931LK
Westervoort Nederland
085 105 4176

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bent jij klaar voor de eerste pagina van Google?

Kom achter de grootste kansen om je zoekresultaten te verbeteren en je omzet te verhogen met een gratis SEO consult

GRATIS SEO CONSULT AANVRAGENHOE STAAT MIJN WEBSITE SEO ER NU VOOR

over ons

Naevias is een toonaangevend en vertrouwd internet marketing en SEO bedrijf dat klanten helpt meer zakelijk succes te behalen.

Amsterdam

Keizersgracht 555, 1017 DR Amsterdam, Netherlands

020-215-9366
amsterdam@naevias.com

Rotterdam

 Zomerhofstraat 71, 3032 CK Rotterdam

010-850-7686
rotterdam@naevias.com

Den Haag

 Louis Couperusplein 2, 2514 HP Den Haag

070-217-0976
denhaag@naevias.com

Eindhoven

 Lichttoren 32, 5611 BJ Eindhoven

040-711-7366
eindhoven@naevias.com

Utrecht

 Jansdam 2a, 3512 HB Utrecht

 010-850-7686
utrecht@naevias.com