Wat is SEO en waarom is het zo belangrijk voor ondernemers

Wat is SEO en waarom is het zo belangrijk voor ondernemers

Terwijl de e-commerce industrie wereldwijd blijft groeien, zien we dat het gedrag van consumenten verschuift van winkelen in winkelstraten tot het doen van aankopen via online webshops vanaf hun favoriete apparaten. Het valt niet meer te ontkennen dat de noodzaak om een sterke aanwezigheid op het internet te vestigen cruciaal is geworden voor bedrijfseigenaren en ondernemers. Om een sterke online aanwezigheid te hebben, is SEO een must-have.

Wat is SEO?

Als afkorting voor “search engine optimization” of zoekmachine optimalisatie in het Nederlands, is SEO het proces om hogerop te komen in de resultatenpagina’s van zoekmachines en gerichte leads naar uw website te genereren. Eenvoudig gezegd: SEO is het proces om de zichtbaarheid en vindbaarheid van uw website in zoekmachines te vergroten, zodat uw bedrijf eenvoudig en organisch door uw doelgroep kan worden gevonden.

Waarom is zoekmachine optimalisatie van belang?

Nu we weten wat SEO is, laten we eens kijken waarom het voor ondernemers van cruciaal belang is voor zakelijk succes:

1.Rank hoger in Google en andere zoekmachines

Met miljarden websites die over het web kruipen en nieuwe sites die dagelijks aan dit cijfer bijdragen, is het voor uw bedrijf niet eenvoudig om online gevonden te worden door uw doelgroep. Het maakt niet uit hoe goed uw producten en services zijn, als uw bedrijf niet wordt gevonden in de zoekopdrachten van uw branche, zal uw bedrijf nooit in staat zijn om het soort verkeer en verkopen te genereren dat u wenst. Hiervoor moet u ervoor zorgen dat uw bedrijf wordt opgemerkt in de menigte van miljarden. En dat is alleen mogelijk via SEO.

Een creatieve en strategische combinatie van verschillende SEO technieken kan uw bedrijf helpen bij het ranken in de beste zoekopdrachten van uw branche voor de meest populaire en relevante zoekwoorden. En wanneer u zichtbaar bent op de eerste pagina van de meest gezochte zoekopdrachten van uw branche, kunt u gemakkelijk hoogwaardige leads aantrekken.

Percentage bezoekers per pagina van Google

Wist u dat 44 procent van het verkeer naar de website gaat die op de eerste positie van Google staat en vervolgens het verkeer verminderd naarmate de site lager staat? En dat 91,5 procent van de gebruikers van zoekmachines winkelt bij bedrijven die uitsluitend op de eerste pagina staan en nooit naar het resultaat van de tweede zoekresultatenpagina scrollen?

Deze cijfers laten zien hoe cruciaal het is om uw bedrijf te optimaliseren voor Google en te investeren in zoekmachine marketing diensten waarmee u op de eerste pagina in Google terecht komt.

2. Zorgt voor merkbekendheid

Zoekmachine optimalisatie helpt bij het beveiligen van een deel van visuele content op de resultatenpagina’s van zoekmachines. Dit is een essentieel onderdeel voor het vergroten van merkbewustzijn en het creëren van merkvertrouwen, wat ook bekend staat als branding. Naarmate mensen steeds vaker uw bedrijfsnaam bovenaan in langs zien komen, zullen ze sneller geneigd zijn u volgende keer te herkennen en een aankoop bij u te doen.

3. Verbetert de conversie

Verkeer dat is gegenereerd via SEO converteert beter dan andere kanalen, omdat 90 procent van de winkelervaringen van mensen begint bij zoekmachines. Wanneer uw bedrijf zichtbaar is in de top van de resultatenpagina’s van zoekmachines, maakt het uw bedrijf meteen geloofwaardiger voor het publiek en geven zij er de voorkeur aan om bij u te winkelen en daardoor verbeterd uw verkoop- en conversieratio.

4. Het houdt uw bedrijf relevant en concurrerend

Door middel van zoekmachine optimalisatie kunt u uw bedrijf relevant en concurrerend houden. SEO is een continu proces. Als u uw site consequent blijft optimaliseren, kunt u concurreren met een winnende voorsprong omdat uw bedrijf een positie in de top zoekopdrachten van uw branche kan behouden en beschermen.
Omdat de concurrentie soms erg agressief is, moet u hard werken om ervoor te zorgen dat uw bedrijf zijn positie in de top zoekopdrachten behoudt, en dat is alleen mogelijk als u uw SEO consequent beheert en controleert.

Bent u op zoek naar een SEO bureau nederland? U kunt ons bereiken via 085 105 4176 of neem een kijkje op onze website https://www.naevias.com/ waar u meer informatie vindt over onze op maat gemaakte SEO strategieën waarin wij de meest effectieve SEO technieken combineren met ongeëvenaarde creativiteit. Onze SEO campagnes zullen uw bedrijf helpen online te groeien en tegelijkertijd een voorsprong op uw concurrentie te creëren.

Zoekmachine optimalisatie bureau
Warveld 3, 6931LK Westervoort Nederland
085 105 4176

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bent u klaar voor de eerste pagina van Google?

Kom achter de grootste kansen om uw zoekresultaten te verbeteren en uw omzet te verhogen met een gratis SEO consult

IK WIL EERSTE PAGINA RESULTATENHOE STAAT MIJN WEBSITE SEO ER NU VOOR

over ons

Naevias is een toonaangevend en vertrouwd internet marketing en SEO bedrijf dat klanten helpt meer zakelijk succes te behalen.

Amsterdam

Keizersgracht 555, 1017 DR Amsterdam, Netherlands

020-215-9366
amsterdam@naevias.com

Rotterdam

 Zomerhofstraat 71, 3032 CK Rotterdam

010-850-7686
rotterdam@naevias.com

Den Haag

 Louis Couperusplein 2, 2514 HP Den Haag

070-217-0976
denhaag@naevias.com

Eindhoven

 Lichttoren 32, 5611 BJ Eindhoven

040-711-7366
eindhoven@naevias.com

Utrecht

 Jansdam 2a, 3512 HB Utrecht

 010-850-7686
utrecht@naevias.com