Wat je moet weten over mobiele SEO

Iphone die wordt bediend door een persoon

Wat je moet weten over mobiele SEO

Om de concurrentie voor te blijven in het steeds veranderende digitale landschap, gaan bedrijven zich steeds vaker richten op mobiele SEO. Wist je bijvoorbeeld dat de helft van alle Nederlanders online aankopen doet via hun mobiele apparaat en dat 80 procent van de kopers hun mobiele telefoon ooit heeft gebruikt om naar product- of servicereviews te kijken of prijzen te vergelijken terwijl ze binnen in de fysieke winkel stonden?

Andere statistieken tonen aan dat:

 • Mobiel verkeer wereldwijd een groter deel van het internet gebruikt dan het desktopverkeer,
 • 52,7 procent van het internetverkeer afkomstig is van mobiele apparaten en verwacht wordt dat dit eind 2019 op zal lopen tot 79 procent,
 • De inkomsten uit mobiele e-commerce goed waren voor bijna 50 procent van de totale inkomsten van e-commerce,
 • 57 procent van de internetgebruikers zegt een bedrijf te bezoeken of een bedrijf aan te bevelen als het een uitstekende mobiele website heeft,
 • In vergelijking met de desktopconversieratio zijn de conversieratio’s voor smartphones hoger dan 64 procent.

Nu kunnen bedrijven die concurreren voor verkopen ervoor kiezen om deze mobiele e-commercestatistieken te negeren en hierdoor mogelijk veel winst mislopen, aangezien deze trends zich blijven ontwikkelen.

Een betere optie is dat bedrijven investeren in SEO om ervoor te zorgen dat hun doelgroep hun bedrijf beter kan vinden, waaronder zoekopdrachten op mobiele telefoons.

Als het gaat om mobiele SEO, betekent dit dat zoekmachine optimalisatie gecombineerd moet worden met een vlekkeloze gebruikerservaring op mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.

Bij mobiele SEO draait alles om context zoals:

 • Denken zoals de gebruiker,
 • Bepalen welk gedrag gebruikers hebben op de mobiele versie van de website,
 • Hoe dat gedrag verschilt van de desktopwebsite.

Verder gaat de mobiele website over wat het bedrijf wil dat bezoekers doen op hun mobiele site en hoe ze hun gedrag moet beïnvloeden om hen door de conversietrechter te leiden. Dit komt allemaal neer op de configuratie van hun mobiele site.

Conversietrechter proces van bezoeker tot klant

 

Volgens Google zijn er 3 verschillende configuraties waarop mobiele websites draaien. Deze omvatten responsive webdesign, afzonderlijke URL’s en dynamische weergave. De meest populaire is echter de RWD (Responsive web design).

Waarom Responsive webdesign

 1. Responsive websites zijn mobiel SEO-vriendelijk waardoor deze websites langs hun concurrentie heen kunnen springen en hoger in Google komen. Omdat er geen duplicatieprobleem met responsive webdesign is en ze ook sneller laden, kunnen websites eenvoudig een toppositie in hun branche-relevante zoekopdrachten veiligstellen. Google heeft al bevestigd dat het de website-snelheid gebruikt in de zoekresultaten. Een hoge ranking in zoekmachines betekent meer doelgerichte bezoekers genereren en een verbeterde vindbaarheid van de website. Dit is precies wat bedrijven nodig hebben om meer omzet en winst te maken.
 2. Daarnaast biedt een responsive design alle gebruikers op verschillende apparaten een kwaliteitsvolle gebruikerservaring. Het vloeiende ontwerp van de website helpt het om soepel en snel aan te passen aan de schermgrootte van elk apparaat, waardoor er een optimale surfervaring op de website wordt aangeboden. Dit betekent dat gebruikers eenvoudig door de website kunnen bladeren zonder hun tijd te verspillen met verkleinen, aanpassen of zoomen op het scherm, waardoor de bruikbaarheid van de site aanzienlijk wordt verbeterd. Dit is tevens een invloedrijke factor in het verhogen van de website stickiness en conversie van de site.
 3. Het onderhouden van een responsieve website is het gemakkelijkst. In tegenstelling tot andere webontwerpen en verschillende URL’s, waarbij er in veel gevallen meer tijd en geld moet worden besteed aan het optimaliseren van de website voor verschillende apparaten zonder daarbij inhoud te dupliceren. Het hebben van een responsive webdesign bespaart hierin veel gedoe. Met een RWD hoeft de inhoud slechts voor één link geoptimaliseerd te worden. Dit komt omdat de URL-structuur voor alle apparaten hetzelfde blijft. Er is dus geen duplicatie van inhoud en het is ook eenvoudig te updaten.

Ben je op zoek naar een SEO bureau nederland dat je kan helpen met mobiele SEO? Neem een kijkje op onze website https://naevias.com/ waar je meer informatie vindt over onze op maat gemaakte SEO strategieën waarin wij de meest effectieve SEO technieken combineren met ongeëvenaarde creativiteit. Onze SEO campagnes zullen je bedrijf helpen online te groeien en tegelijkertijd een voorsprong op je concurrentie te creëren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bent jij klaar voor de eerste pagina van Google?

Kom achter de grootste kansen om je zoekresultaten te verbeteren en je omzet te verhogen met een gratis SEO consult

GRATIS SEO CONSULT AANVRAGENHOE STAAT MIJN WEBSITE SEO ER NU VOOR

over ons

Naevias is een toonaangevend en vertrouwd internet marketing en SEO bedrijf dat klanten helpt meer zakelijk succes te behalen.

Amsterdam

Keizersgracht 555, 1017 DR Amsterdam, Netherlands

020-215-9366
amsterdam@naevias.com

Rotterdam

 Zomerhofstraat 71, 3032 CK Rotterdam

010-850-7686
rotterdam@naevias.com

Den Haag

 Louis Couperusplein 2, 2514 HP Den Haag

070-217-0976
denhaag@naevias.com

Eindhoven

 Lichttoren 32, 5611 BJ Eindhoven

040-711-7366
eindhoven@naevias.com

Utrecht

 Jansdam 2a, 3512 HB Utrecht

 010-850-7686
utrecht@naevias.com